Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk dsp suriye yılbaşı terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian Koronavirüs Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan

İstanbulkart’a Yeni Bir Özellik Daha

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Akıllı Şehir vizyonu kapsamında yaptığı çalışmalarda son aşama İstanbulkart’ın artık İspark otoparklarında da kullanılmaya başlanması oldu.

Yeni uygulama Pazartesi gününden itibaren kullanılıyor. İstanbulkart’ın otopark ödeme özelliği sayesinde aracını park eden vatandaşlar nakit para kullanmak zorunda kalmayacak. Bu sistem hem yol üstü otoparklarda hem de kapalı otoparklarda kullanılabilecek.

Ödeme yaptıktan sonra ödeme bilgilerini görmek isteyen vatandaşlar, ‘istanbulkart.istanbul’ web sitesinden üyelik yaparak nerede ödeme yaptıklarını, kalan bakiyelerini ve kart hareketlerini inceleyebilecekler.

Ödeme Nasıl Yapılıyor?
 
Kapalı otoparklarda ödeme için otoparktan çıkarken gişeye gelindiğinde gişe görevlisine ödemeyi İstanbulkart ile yapmak istendiğini söylemek yeterli olacak. Görevli, istanbulkart’ı POS cihazına okutarak tahsilatı yapacak.
 
Otomatik ödeme makinelerinde ödeme seçeneklerinden İstanbulkart’ı seçtikten sonra cihaz üzerindeki yönlendirmelerle ödeme yapılabilir.
 
Yol üstü otoparklarda ödeme aşamasında gelen İspark görevlisine ödemeyi İstanbulkart ile yapmak istediğini belirtmek yeterli. Görevli, el terminalinden İstanbulkart seçeneğini seçtikten sonra İstanbulkart’ı el terminaline okutur ve ödeme işlemi tamamlanır.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.