Öne Çıkanlar çin türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu terörist diyarbakır istanbul Dantel İsrail almanya cumhurbaşkanı erdoğan cumhurbaşkanı Alexandra Frantti

Kadir Topbaş'tan Ekonomiye Anlamlı Destek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Dünya Ticaret Merkezleri Türkiye Başkanı olarak, FETÖ darbe girişimi nedeniyle ekonominin sarsılmaması için kiracılarımızın kira bedellerinde yüzde 15 indirim yaptık. Özellikle mal sahiplerine sesleniyorum. İşyerleri kapanmasın, işçi çıkartılmasın diye ekonomiye hep beraber destek vermeliyiz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Çatalca'da sosyal konut dağıtım töreninde yaptığı konuşmasında, 15 Temmuz’daki hain darbe girişimini hatırlatarak, “Maalesef profesyonel bir terör örgütünün darbe girişimine şahit olduk. Bütün milletiz siyasi ve etnik ayrımları bir tarafa bırakarak ülkemizin ve milletimizin geleceği için meydanlarda teröre karşı durdunuz. Sayın Cumhurbaşkanımız bir devlet adamına yakışır bir duruş sergiledi. Millet olarak siz de arkasında durdunuz. Milli mücadele söz konusu olduğunda beraberce önemli bir duruş sergileyen büyük bir milletiz. Bundan sonra da siyasi partilerde ‘Ülkem ne olacak?’ anlayışının ön plana çıkmasını arzu ediyoruz. Hep beraber bu bayrağın altında yaşamayı ve dünyanın gıpta ettiği bir ülkeyi hazırlamayı görev bilmeliyiz” diye konuştu.
İstanbul’da her gittiği yerde kendisine iş talebinde bulunulduğunu, herkese iş vermenin mümkün olmadığını dile getiren Kadir Topbaş, “Ama bize düşen çok yatırım yaparsak bu yatırımlar istihdamı oluşturur. Bir hesap yaptık; Bugüne kadar İstanbul’a yaptığımız yatırımlardan 200 bin insana istihdam sağlamışız” dedi.
“FETÖ darbe olayı sonucunda Türkiye’de milletçe büyük bir direniş gösterdik. Piyasaların ve ekonominin sarsılmaması için başka tedbirler de almak gerekiyor” ifadelerini kullanan Başkan Kadir Topbaş, sözlerine şöyle devam etti;
“Dünya Ticaret Merkezleri Türkiye Başkanıyım. Yönetim kurulu olarak bir karar aldık. İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde kiracılarımız var. Bir karar aldık, kira bedellerinden yüzde 15 indirim yaptık. Hayırlı olsun. Özellikle AVM’lerdeki mal sahiplerine sesleniyorum. Ekonomiye hep beraber destek vermeliyiz. İşyerleri kapanmasın, işçi çıkartılmasın diye herkes kendi gücü yettiğince bir parça fedakarlık yapması gerekiyor. Her şey devletten beklenmez.”
Toplu İş Sözleşmesi Bayramdan Önce Sonuçlanacak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin Kurban Bayramı’na kadar bitirilmesi için talimat verdiğini açıklayan Başkan Topbaş, şunları kaydetti;
“Bayrama kadar bitirelim ve huzur içinde bir bayram yapalım. Belediye bütçesi aile bütçesi gibi, dengeleri korumak zorundayız. Bol keseden atamayız. Bugüne kadarki sözleşmelerde enflasyonun dışında yüzde 60 iyileştirme yapmışız. Karşılıklı anlayış içinde bayrama kadar çözeceğiz inşallah.” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.