Öne Çıkanlar türkiye Klima çarpması türkiye istatistik kurumu leblebi tozu gündem özel Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçı turizm ihracat meme kanseri olimpiyat ekonomi koordinasyon kurulu cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

Kaşgari Murtaza Efendi Camii İbadete Açıldı

Eyüpsultan Kabristanı içerisinde bulunan ve Eyüpsultan Belediyesinin destekleriyle tadilatı tamamlanan Kaşgari Murtaza Efendi Camii kılınan ikindi namazı ile birlikte ibadete açıldı.

Yaklaşık 4 yıldır tadilatta bulunan caminin açılışının ardından Necip Fazıl Kısakürek'in kabri ziyaret edilerek Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dualar edildi. Açılışa Eyüpsultan Müftüsü Mustafa Mesten, Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in öğrencileri, dostları, sevenleri, yakınları ve mahalle sakinleri katıldı.

İbadete açılan caminin avlusunda Abdullah Kaşgari Hz.'lerinin, Ubeydullah Kaşgari Hz'lerinin ve Osmanlı Sultanı 3. Selim'in hocası İsa Geylani Hz.'lerinin türbeleri bulunuyor. Ayrıca Kaşgari Murtaza Efendi Hz.'lerinin ve Osmanlı Devleti zamanında Hacca giden kervanları koruyan Surre Alaylarının komutanı olan Ahmet Bican Paşa'nın da kabirleri bulunuyor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.