Öne Çıkanlar Covid19 Koronavirüs İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Kuşadası Belediyesi suriye chp niğde milletvekili ömer fethi gürer palandöken atatürk Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş cumhurbaşkanı erdoğan

Kırklareli Belediyesi Engelleri Kaldırıyor

Kırklareli Belediyesi hizmete sunduğu yeni engelli aracı ile engelleri kaldırıyor.

Kırklareli merkez sınırları içinde ikamet eden engelli vatandaşların, şehir içinde ulaşım kolaylığını sağlamak, sağlık ve diğer ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için engelli aracı satın alan Kırklareli Belediyesi, aracı engelli vatandaşların hizmetine sunduğu belirtildi.

Kırklareli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, üç engelli ile beş refakatçi taşıma kapasitesine sahip, ayrıca kamera sistemi bulunan asansörlü engelli aracı, yedi gün 24 saat engelli vatandaşlara hizmet verecek.

Özel olarak dizayn edilen ve arka tarafından tekerlekli sandalye ile giriş yapılabilen araçtan engelli vatandaşların, iletişim numaralarına bir gün önceden haber vererek faydalanabilecekleri ifade edildi.

Minibüsün arka bölümünde hidrolik asansörlü sistem ile engelli vatandaşların tekerlekli sandalyesinden inmeden minibüse rahatlıkla binebileceklerini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ’’Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılımını, güven içinde sokağa çıkmalarını ve ihtiyaçlarını rahatça temin etmelerini sağlamak adına böyle bir adım attık. Engelli vatandaşlarımızın daha kolay yaşam sürebilmelerini fazlası ile önemsiyor ve onların sosyal hayata katılımları konusunda çalışmalar yapıyoruz. İlgili derneklerimiz ile koordineli hareket ederek, Kırklareli’nde ikamet eden engelli vatandaşlarımızın engellerini ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz’’ şeklinde konuştu.

Engelli aracından faydalanmak isteyen vatandaşların, 0530 935 66 05, 0532 173 61 83, 0545 440 53 05 ve 0542 727 59 91 numaralı telefonlardan irtibat sağlayabilecekleri bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.