Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk zam Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Maltepeli İşadamları Nijerya'ya Davet Edildi

Resmi temaslarda bulunmak üzere Maltepe Belediyesi’nin davetlisi olarak ilçede bulunan Nijerya heyeti, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi adına Maltepeli işadamlarını Nijerya’ya davet etti.

Nijerya heyeti ile Maltepeli işadamlarının bir araya geldiği ve karşılıklı ticari ve kültürel işbirliği sağlamak amacıyla düzenlenen toplantı, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya; Nijerya Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı İbrahim Isah, Nijerya Ankara Büyükelçiliği 1’inci Sekreteri Ernest Ugah Monn, Nijerya Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Oluwakemi Osunnaike, Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Erdoğan Camekan ve Maltepeli işadamları katıldı.

“İş Hacmimiz 2,3 Milyar Dolar”

Nijerya Ankara Büyükelçiliği Ticaret Atasesi Oluwakemi Osunnaike toplantıda yaptığı konuşmada, Nijerya ile Türkiye arasında büyük bir iş potansiyeli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Nüfusumuz 180 milyon kişi. Bu da önemli bir ithalat ve ihracat destinasyonu sağlıyor. Sahra altı ülkeler arasında Nijerya, Türkiye açısından eşi bulunmaz bir iş partneri. Zaten ülkemizde Türk müteahhitler, inşaat alanında yoğun faaliyet gösteriyorlar. Bunu diğer alanlara da yaymak istiyoruz. Türkiye ile 2,3 milyar dolar civarında bir iş volümümüz var. İlişkilerimiz 60’lı yıllardan beri mevcut, bu da aslında ne kadar köklü bir iş sürecimiz olduğunu gösteriyor. Hatta 2011 yılında Türkiye ile Nijerya arasında ticari işbirliği anlaşması imzalandı ve bu her sene yenileniyor. Bu ticari faaliyetlerimiz; kültür, turizm ve diğer alanlarda da kendini göstererek çok yönlü ilişki kurmamıza yol açıyor.”

Ülkelerinde iş yapanlar için hukuki süreçlerin de kolaylaştırıldığına dikkat çeken Oluwakemi Osunnaike, Maltepeli işadamlarını ülkelerine davet etti ve bu ortamın oluşmasına katkıda bulunan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a teşekkürlerini iletti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.