Öne Çıkanlar türkiye galatasaray çin ihracat gündem özeti ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Metina burgan bank bugünün gündemi gündem özel kınama

Osmanlı Pazarı Üç Ay İçerisinde Açılıyor

Elektrik kontağından çıkan yangın sonucu tamamen yanan Osmanlı Halk Pazarı’nın yeniden yapımı için ihale yapıldı. Üç ay içerisinde bitirilmesi planlanan yeni çarşının yapımı 5,5 milyon TL’ye mal olacak. Toplam 6 bin 365 metrekarelik bir alanı kaplayacak olan yeni çarşıya 253 adet yeni dükkan yapılacak.

Yangın sonrası kullanılmaz hale gelen bölgeyi temizleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi, Meclis’te kararalınır alınmaz 253 adet dükkânın yeniden yapımı için proje çalışmalarına başladı.

151 adet 3.5X3.5 metre, 82 adet 3.5X5 metre, 3 adet 3.5X2 metre, 1 adet 5X2 metre, 14 adet 3X3 metre ve 2 adet de 3X5 metre olmak üzere 253 adet yeni dükkânın yapılacağı yeni çarşıda birçok yenilik de beraberinde geliyor.
İhalesi tamamlanan modern, estetik görünümlü çarşıda; ısı yalıtımlı, yangına dayanıklı, güvenlikli yeni dükkânlar yer alacak. 3 ay içerisinde tamamlanarak, bölge esnafına teslim edilmesi planlanan yeni projede Osmanlı Halk Pazarı’na ilişkin şu yenilikler öngörülüyor:

-Yeni yapılacak Osmanlı Halk Pazarı’nda 253 dükkân, kooperatife ait mesken, bay-bayan mescit ve abdesthane ile teknik hacimler yer alacak,
-Dükkânların zemininde seramik kullanılacak,
-Duvarlar, ısı yalıtımlı sandwich panel olacak,
-Tavanda yangına dayanıklı alçıpanasmatavan kullanılacak,
-Mekânlara ait ısıtma ve soğutma sistemi olarak VRF sistem kullanılacak,
-Pazar yerine ait genel kapılar fotoselli kapı, dükkanlara ait kapılar ise otomatik kumanda kontrolünde açılır-kapanır kepenk sistemi şeklinde olacak,
-Çarşı içerisinde seslendirme sistemi bulunacak,
-Güvenlik için kamera sistemi kullanılacak,
-Elektrik kesintilerine karşı jeneratör yer alacak,
-Konfor için havalandırma sistemi tasarlandı,
-Gün ışığının en verimli şekilde kullanılması için ana koridorlar şeffaf malzeme ile dizayn edilerek doğal ışıklandırma sağlanacak,
-Modern bir görüntüye sahip olacak Osmanlı Halk Pazarı 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak, Keçiören halkının hizmetine sunulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.