Sultangazi'de Şehit Yakınları ve Gazilerle İftar Sofrası
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Şehitlerimizin yakınları ve gazilerimizle bir aradayız. Vatanımızı canlarını pahasına koruyan tüm şehitlerimizi ve 15 Temmuz kahramanı şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.

Sultangazi Belediyesi, İstanbul'un Fethi'nin 564. yılı kutlamaları kapsamında farklı bir etkinlik düzenledi. Etkinlikler kapsamında ilçede ikamet eden şehit yakınları ve gazileri iftarda bir araya getirdi. 
 
Atatürk Bulvarı üzerinde kurulan Ramazan etkinlik alanında ise istanbul’un Fethi kutlamaları kapsamında yapılan mehteran gösterisi büyük ilgi gördü.   Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ise İstanbul’un fethiyle ilgili söyleşi yaptı.


 
Sultangazi  Belediyesi Hizmet Binası'nın yanındaki etkinlik alanında kurulan Ramazan çadırında ise yaklaşık 1.500 kişiye iftar verildi. Buradaki iftara ayrıca şehit yakınları ve gaziler de katıldı. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise yaptığı konuşmada 15 Temmuz gecesi yaşanılanlara dikkat çekti. Türkiye üzerinde karanlık hesabı olanların o gece yapmayı düşündükleri darbe girişiminin Hükümetin kararlı tutumu ve halkın sokağa inip tankların üzerine çıkmasıyla savuşturulduğunu söyledi.
 
Bu gecenin farklı bir anlam taşıdığını ifade eden Başkan Altunay, "Şehitlerimizin yakınları ve gazilerimizle biraradayız. Vatanımızı canlarını pahasına koruyan tüm şehitlerimizi ve 15 Temmuz kahramanı şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi. Konuşmasında İstanbul'un  fethine de değinen Başkan Altunay, şunları söyledi:
 
" Bu millet dört kıtaya barış götürmüş, uygarlık götürmüş, adalet götürmüştür. Bundan tam 564 yıl önce atalarımız tarafından fethedilen İstanbul, farklı dinlerden, farklı dillerden, farklı etnik kökenlerden insanların barış içinde yaşadığı, merkez olmuştur. Bu toprakları vatan yapan aziz ecdadımızdan devraldığımız mirasın, omuzlarımıza yüklediği görev elbette ağırdır. Ancak bu kutlu vazifeyi yerine getirmek için ihtiyacımız olan cesaret ve ilham şanlı tarihimizde fazlasıyla mevcuttur."
 

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.