Öne Çıkanlar türkiye galatasaray ihracat çin gündem özeti ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gündem özel meme kanseri Metina astım burgan bank

Topbaş: “Bu Kazık Çakma İle Etkilenme Değil”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Şemsi Paşa Cami’nin yakınında başlattığı yaya yolu projesinin, camide oluşan çatlaklar nedeniyle durdurulmasından sonra İBB Başkanı Kadir Topbaş, “Bu kazık çakma ile etkilenme değil” dedi.

İBB, Üsküdar Meydan Düzenleme projesi kapsamında Şemsi Paşa Camii yakınında yaya yolu projesi başlatmıştı. Camide oluşan çatlaklar nedeniyle birçok çevreden gelen tepkiler sonrası belediye çalışmayı durdurma kararı almıştı. Konuyla ilgili Başkan Topbaş açıklamada bulundu.
 
 Başkan Topbaş, açıklamasında şunları kaydetti:
 
“Bizim, Büyükşehir Belediyemizin Projeler Daire Başkanlığı, sahillerde daha fazla yürünebilmesi, sahillerin yaşanabilmesi için bir proje çalışması yaptı. Bu proje çalışması kapsamında Üsküdar sahilinden Harem’e doğru sahil boyunca yürüme bandını genişletmek ve orada yaşanan yoğunluğun rahat bir hale getirilmesi açısından bir çalışma yapılmış. Bu çalışma Koruma Kurulu tarafından da onaylanmış, proje haline getirilmiş. Denize bir miktar kazıklar çakılmak suretiyle denize, yol genişletilmesi düşünülmüş ve Şemsi Paşa Camii’nin önünde sirayet eden bir nokta. Daha önce fotoğraflar var, Şemsi Pasa Camii’nin içerisinde çatlak falan yok. 'Ihata Duvarları' dediğimiz, bahçe duvarlarında daha önce var olan çatlaklar var. Onların hepsi fotoğraflarla, belgelerle, raporlarla tespitli. Bu kazık çakma ile etkilenme değil. Bunu bir kere özellikle ifade etmiş olayım”.
 
“Kısmen Çakılmış Olan Kazıkların Cami Önündekiler Kesilmek Suretiyle, Orası Dolgu Yapılmayacak, Orasını Pas Geçeceğiz”
 
Caminin Mimar Sinan’ın İstanbul’daki en güzel eserlerinden bir tanesi olduğunu dile getiren Topbaş, açıklamasına şöyle devam etti:
 
“Diğer taraftan, bu önden geçilmesi düşünülen yolun, kazıklar kısmen çakılmış olmasına rağmen Şemsi Paşa Camii’nin önüne dolgu yapılmadan, yani ilave yapılmadan, diğer taraflar devam edecek. Ama ön bölümünü ben kendim bizzat kaleme alarak bir düzenleme yaptım. Dün de Vakıflar Genel Müdürümüzle beraberdik, kendilerine gösterdim. Şu an kısmen çakılmış olan kazıkların cami önündekiler kesilmek suretiyle, orası dolgu yapılmayacak, orasını pas geçeceğiz. Yani orada 3.5 metrelik bir yaya bandı, yürüyüş imkânı olacak, daralacak. Ama diğer taraflardaki çalışma, uygulama devam edecek. Böylece caminin denizle olan yakınlığı korunacak”.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.