Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti ihracat çin bugünün gündemi kınama CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel Metina burgan bank dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu dolar

Yeryüzü Sofrası Seyhan’da Kuruldu

Seyhan Belediyesi ve Antikapitalist Müslümanlar Hareketi tarafından organize edilen ‘Yeryüzü Sofrası’ etkinliği Yaşar Kemal Kültür Merkezi önündeki Barış Meydanı’nda gerçekleştirildi.

‘Azığınla, sofranla gel.’ sloganı ile yapılan iftar davetine farklı meslek grupları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katılım gösterdi. Herkesin kendi iftarlık malzemesini kendisinin getirdiği ve sofraya oturanlarla paylaştığı Yeryüzü Sofrası’nda Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Antikapitalist Müslümanlar Hareketi’nin Lideri İhsan Eliaçık yanyana oturdu.

Lüks otellerde gerçekleştirilen gösterişli iftar davetlerine tepki olarak 2011 yılında İstanbul’da kurulan Yeryüzü Sofrası Adana’da ilk kez Seyhan Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirildi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yeryüzü Sofrası’nın kuruluş fikrini geliştiren İhsan Eliaçık’ı Seyhan’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Ramazan ayının paylaşma, kardeşlik ve hoşgörü ayı olduğu duygusunu pekiştiren soframıza hoş geldiniz” dedi.

Antikapitalist Müslümanlar Hareketi’nin liderliğini yapan İhsan Eliaçık’da kendilerini Seyhan’a davet eden Başkan Karalar’a teşekkür ederek, “Yeryüzü Sofrası uygulamasının bir Ramazan geleneği haline gelmesini temenni ederim” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.