Öne Çıkanlar terörist Sera çin fibabanka Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan CHPli Çakırözer: Devlet Çiftçinin Derdine Derman Olmalı Gözcüler filminin yeni posteri Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Birader (Shaqow) Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler Beşerî TOGGun yeni modeli

ABD Büyükelçiliği: Ortaklığımız Baltalanıyor

ABD Büyükelçiliği, İstanbul Başkonsolosluğu çalışanın tutuklanmasına, “Amerikan Hükümeti, ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğunda görevli bir yerel çalışanın 4 Ekim tarihinde tutuklanmasından ve Türk Hükümeti kaynakları tarafından sızdırılan ve görünüşe göre bu çalışanın hukuka dayalı bir mahkeme yerine medyada yargılanmasının amaçlanmasından büyük rahatsızlık duymaktadır. Çalışanlarımıza yönelik temelsiz ve kaynağı belirsiz iddialar, bizim uzun dönemli ortaklığımızı baltalamakta ve bu ortaklığın değerini azaltmaktadır” ifadeleri ile tepki gösterdi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 17-25 Aralık kumpasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, firari eski savcı Zekeriya Öz ve haklarında dava açılan eski polis müdürleri ile irtibatı olduğu iddia edilen ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. ABD Büyükelçiliği ise konsolosluk çalışanın ‘casusluktan’ tutuklanması üzerine açıklama yaptı.

Açıklamada, “Amerikan Hükümeti, ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğunda görevli bir yerel çalışanın 4 Ekim tarihinde tutuklanmasından ve Türk Hükümeti kaynakları tarafından sızdırılan ve görünüşe göre bu çalışanın hukuka dayalı bir mahkeme yerine medyada yargılanmasının amaçlanmasından büyük rahatsızlık duymaktadır” denildi. Konsolosluk çalışanına yöneltilen iddiaların tamamen temelsiz olduğuna inanıldığına dikkat çekilen açıklamada, “ABD, Amerikan hükümeti çalışanları ve Türkiye’deki Amerikan vatandaşlarını Türk Anayasası ve uluslararası yasalarla uyumlu şekilde yasal sürece tabi tutulmalarını sağlamak için Türk hükümetiyle çalışmaya devam edecektir” denildi.

On yıllardır her iki ülkenin yerel çalışanlarının Türkiye ile Amerika arasında işbirliğini artırma çabalarının, iki ülkenin de güvenliğini iyileştirdiği, iş olanaklarını kuvvetlendirdiği ve vatandaşları birbirine yakınlaştırdığına vurgu yapılan açıklamada, “Çalışanlarımıza yönelik temelsiz ve kaynağı belirsiz iddialar, bizim uzun dönemli ortaklığımızı baltalamakta ve bu ortaklığın değerini azaltmaktadır” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.