Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır konya bodrum ırak sgk cumhurbaşkanı erdoğan zam abd

BM: “Ermenistan'da Çocuk Kaçakçılığı Var”

BM Bölgelerarası Suç ve Adalet Araştırmaları Merkezi'nin AB Komisyonu'nun fon desteğiyle yaptığı araştırmaya göre Ermenistan'da çocuk kaçakçılığı yapılıyor ve Ermenistan hükümetinin insan kaçakçılığıyla ilgili aldığı önlemler yetersiz.



UNICRI'nin Ermenistan özelindeki çalışmasına göre Ermenistan'da 2015-2020 arası insan kaçakçıları ülke vatandaşları ve ülkedeki yabancıları hedef aldı. İnsan kaçakçılarının kurbanları arasında Ermenistan dışındaki Ermeniler de yer aldı. Raporda, Örneğin Rusya, BAE ve Türkiye'de iş arayan Ermeni göçmenlerinin dolandırıcılıkla karşılaştıkları ve fahiş ücretlerle kandırıldıkları belirtildi. Raporda "Kırsal alanlardaki eğitimsiz kişiler ve çocuk bakım kurumlarında bulunan çocuklar insan kaçakçılığının hedefindeki en kırılgan kesim" denildi.

Ermenistan hükümetinin de ülkede insan kaçakçılığının azaltılması için asgari standartları karşılamaktan uzak olduğu belirtildi. Raporda Ermenistan'da insan ticareti mağdurlarının adalet sistemine erişimlerinin engellendiği kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.