Çin COVID-19 Antigen Testlerine Onay Verdi

Ulusal Sağlık Komisyonu, Çin'de erken tanı kabiliyetini yükseltmek için bundan böyle COVID-19 antigen testlerini kabul edileceğini bildirdi. Ancak bu testler sadece, "esas standart" olarak belirlenmiş olan nükleik asit testlerine ek bir yöntem olarak uygulanacak. .



Zaten ülke çapında yapılan kitlesel kampanyalarda da uygulanan nükleik asit testlerine kıyasla antigen testleri daha hızlı sonuç vermekte, ama sonuçlar nükleik asit testlerinin verdiği sonuçlardan daha az güvenilir olmakta. 

Hızlı antigen testler, bazı ülkelerde çoktandır evde yapılan test olarak kullanımda. Ancak Çin şimdiye değin dünyaca standart oluşturan nükleik asit testi dışında başka bir testin geçerliliğini tanımamıştı. Ulusal Sağlık Komisyonu, antigen testlerine şimdi onay verilme kararının, salgınla mücadelede değişen koşulların gereklerine uyum sağlamayı amaçladığını belirtti. 

Aslında bir koronavirüs enfeksiyonunun varlığını teyit etmek için yine eskisi gibi nükleik asit testi geçerli olacak. Antigen testleri gözlem altındaki belirli grupların durumlarını hızla saptamak için bir ek önlem olarak uygulamaya konacak. Nitekim Komisyon'un verilerine göre, antigen testine üç grup insan tabi tutulacak. Bunlar sağlık kurumlarını ziyaret etmiş olanlar, son beş gün içinde solunum yollarında kuşku verici semptom sezenler veya ateşi olanlar. Ayrıca evde veya resmen karantinada bulunanlar ve kişisel gerekçelerle bu testlere ihtiyaç duyanlara da bu test uygulanacak. 

Antigen testi pozitif çıkanlar her durumda COVID-19 vakası sayılıp resmen karantinaya alınacak ve ayrıca kendilerine çok sayıda nükleik asit testi yapılacak. Söz konusu antigen testleri eczanelerde ve internet alışveriş mağazalarında bulunabiliyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.