Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır konya bodrum ırak sgk cumhurbaşkanı erdoğan zam abd

Çin, Tüketime ve Yatırıma Destek İçin Teşvik Çabasında

Ülkenin en üst ekonomi planlama kurumu Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, Çin'in önemli sektörlerde tüketimi teşvik ederken ekonomisini kalkındırma çabalarının bir parçası olarak fiili yatırımını da artırma yolunda destek sağlayacağını duyurdu.
 
Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Başkan Yardımcısı Ning Jizhe, 7 Ocak Pazartesi günü yaptığı açıklamada "Ekonomimizi 2019'da akılcı ölçüler çerçevesinde yönetirken ilk üç aylık döneme iyi bir çıkışla başlama çabasındayız" dedi.
 
Ning, tüketimin büyümeyi desteklemekteki ana rolünü, otomobil ve ev aletleri satışlarındaki istikrara yönelik politikalar sayesinde, daha etkin biçimde oynayabileceklerini söyledi.
 
Ülkenin tüketim potansiyeli ile gelir dağılımına ve düşük gelirli grupların gelirlerinin artırılmasına dönük reformlar arsında bağlantılı ve eş güdümlü çalışması gerektiğine de değindi.
 
Ning, Çin'in aynı zamanda, yetersiz ve belli başlı altyapı projelerinin yeniden yerleştirilme programını da içeren önemli alanlarda fiili yatırımını artıracağını belirtti ve ülkenin bir taraftan yatırımın merkezi bütçedeki yükseltirken bir taraftan da asli projelere daha çok sosyal sermaye çekeceklerini ekledi.
 
Demek oluyor ki Çin, önemli yabancı yatırım projelerinin uygulamasına dönük çabaları hızlandıracaktır. ABD'li otomobil üreticisi Tesla'nın Şanghay'daki yeni tesisi gibi ilk grup projeler bir yandan ciddi biçimde ilerlerken, ülkede yeni enerjiye odaklı olacak ikinci grup konusunda ilerleme kaydedecektir. 
 
 Ning, yüksek kaliteli firmaları tahvil çıkarmaya ve fon toplamaya teşvik ederek özel şirketler üzerinde oluşabilecek finansal zorlukların hafifletilmesine yardım edilebileceğini de söyledi.

Anahtar Kelimeler:
çinŞanghay
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.