Erdoğan Fransa'ya Başsağlığı Diledi: "Barbarca"

Fransa’da yaşanan terör saldırısının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saldırıyla ilgili bir açıklama yaptı. Erdoğan açıklamalarında, terörizme karşı kararlı ve tutarlı bir mücadele verilmesini  gerektiğini belirtti.
 
Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fransa’nın Nice şehrinde, milli gün kutlaması sırasında meydana gelen insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybedenleri tazimle yad ediyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Kurbanların ailelerine ve Fransız halkına, şahsım ve milletim adına samimi başsağlığı dileklerimi ifade ediyorum” açıklamasında bulundu.
 
“Fransız Halkının Duygularını Gayet İyi Anlıyoruz”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, Türkiye’nin de pek çok terör saldırısına maruz kaldığını belirterek, “, Fransa’yı ve Fransız halkının duygularını gayet iyi anlıyoruz” ifadelerini kullandı. Yaşanan bu terör eyleminin “barbarca” olduğuna dikkat çeken Erdoğan, yaşanan olayın, terörizme karşı kararlı ve tutarlı bir mücadele verilmesini ortaya koyduğunu belirtti.

“Türkiye ile Fransa’nın, Irak ile Belçika’nın, Suudi Arabistan ile Amerika’nın Farkı Yok”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü olayın ardından, “Terör karşısında ikircikli tutum” sergileyenlerin ders çıkarması gerektiğini söyledi. Erdoğan açıklamasında, “Terör örgütleri için Türkiye ile Fransa’nın, Irak ile Belçika’nın, Suudi Arabistan ile Amerika’nın bir farkının olmadığını artık hep birlikte görmeliyiz” ifadelerini kullandı.

“Terörün dini, ırkı ve milliyeti yoktur. Bu hunharca eylemi gerçekleştirenlerin de insanlıkla bir ilgisi yoktur. Bu barbarların esas itibariyle bu dünyada bir yeri de yoktur” ifadelerini kullanan Erdoğan, Fransa halkının acısını paylaştığını ve Türkiye’nin bu zor günde Fransız devletinin ve halkının yanında olduğunu özellikle belirtti.
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.