Öne Çıkanlar çin terörist fibabanka Şeyda Gürer türkiye 17 Mayıs Cuma günü vizyonunun öne çıkanları Yeter Artık Birader (Shaqow) Ziyaretçiler Bölüm 1 (The Strangers: Chapter 1) Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler Gündemde Bugün16 Mayıs 2024 Perşembe Müze Gazhane Meydan Sahnesi

DWelle Başeditörü Alexander Kudascheff,  sözde” Ermeni Soykırımına” ilişkin olarak Alman Federal Meclisi’ni “Alman kibri” gibi sert ifadelerle eleştirirken “neden böyle bir karar çıkartmak istediklerini” sorguladı ve bunun Federal Meclis’in "işi olmadığını" söyledi.

Almanya Federal Meclisi’nin sözde “Ermeni Soykırımı” tasarısını gündeme taşıması, Alman medya organı Deutsch Welle’in baş editörü Alexander Kudascheff’in eleştirilerine konu oldu. Bu konunun “Türklerin işi” olduğunu söyleyen Kudascheff, bu meseleye Almanya’nın dahil olmasına “küstahlık“ ve “Alman kibri” gibi ağır ifadelerle tepki gösterdi.

Alexander Kudascheff, DWelle Türkçe’nin yansıttığı geniş yorumunda “Soykırımı soykırım olarak görmek, anlamak, algılamak, tarihî olarak yerli yerine koymak, tüm bunlar Türklerin işi  olmalıdır” görüşünü dile getirdi. Kudascheff şöyle devam etti:

“Ancak bu konuyu Federal Meclis'in -tüm Almanlar adına, tüm Türk halkı ya da tüm Türkiye siyaseti adına, onların yerine üstlenmesi onun görevi olamaz. Bu sadece kendini beğenme değil, küstahlık anlamına da geliyor”.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.