Öne Çıkanlar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hatay vakıfbank binali yıldırım Maske ihracat filistin trump chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Kudüs vodafone CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan

Kalkınma Bakanlığı’ndan Enflasyon Açıklaması

Yıllık TÜFE artış hızının yüzde 9,79’a gerilemesine en çok katkı giyim ve ayakkabı ile gıda ve alkolsüz içecekler grubundan geldi.
 
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Temmuz ayında yıllık enflasyonda kaydedilen gerilemenin ardından yazılı açıklama yaptı. Açıklamada gıda fiyatlarındaki artışa yönelik alınacak tedbirlerin enflasyonla mücadelede olumlu katkı vermesinin beklendiği bildirildi.
 
Önümüzdeki yılın ilk aylarından itibaren döviz kurunun enflasyon üzerindeki baskısının kalkacağı ve yıllık enflasyonun daha da aşağılara ineceğinin tahmin edildiği belirtilen açıklamada, “Sıkı para politikası, ticaret ortaklarımızla ihracattaki olumlu seyir ve özellikle referandum sonrası oluşan güven ortamına bağlı olarak son dönemde yabancı sermaye girişindeki artış ile birlikte döviz kurunda istikrarın devam etmesi, emtia fiyatlarının mevcut seviyelerini koruması ve Aralık ayındaki olumlu baz etkisiyle yıl sonunda TÜFE yıllık artış hızının tek hanede neticelenmesini bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.