Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır konya bodrum ırak sgk cumhurbaşkanı erdoğan zam abd

“Gezici Bağlama Atölyesi” Öğrencilerini Seçmeye Hazırlanıyor

Sanatçı Erdal Erzincan tarafından başlatılan “Gezici Bağlama Atölyesi” ilk öğrencilerini seçmeye hazırlanıyor. Seçme sınavlarının ilki 7-8 Eylül tarihleri arasında Erzurum, Aşkale’de yapılacak.


Erzincan tarafından bağlama eğitimini Anadolu’da yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan “Gezici Bağlama Atölyesi” ilk öğrencilerini seçmeye hazırlanıyor. Atölye için ilk seçmeler 7-8 Eylül tarihleri arasında Erzincan’ın doğduğu Aşkale, Erzurum’da yapılacak. Seçmelerde belirli düzeyde bir müzik kulağı ve bağlama çalıp, söylemeye yatkınlık aranacak.

Erzurum, Erzincan ve Tunceli merkezli proje kapsamında öğrenciler, 8-12 yaşları arasından seçilecek. Atölyeye seçilen öğrenciler 3 yıllık bir eğitim alarak, bu sürede herhangi bir ücret ödemeyecek. Aynı zamanda maddi durumu yeterli olmayan öğrencilere metod ve bağlama konusunda destek sağlanacak.

Twitter hesabında seçmelerin duyurusunu yapan Erzincan, “İlk sınav doğduğum köyde (Erzurum/ Aşkale/ Dallı Köyü)  olacak” dedi. Erzincan, seçmelere katılacak öğrencilere şans dileyerek atölyeyle ilgili bilginin 05058406502 numaralı telefondan alınabileceğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.