Öne Çıkanlar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hatay vakıfbank binali yıldırım Maske ihracat filistin trump chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Kudüs vodafone merkez bankası

Başbakan Davutoğlu AB Zirvesi İle İlgili Konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamada “Avrupa liderleri şimdi 28 ülke olarak kendi değerlendirmelerini yapacaklar. Sonuca odaklı bir insani yaklaşımımız olmuş olur. Hiç kimseye, hiçbir mülteciye veya mülteci haklarına zarar vermeden bir çıkış yolu bulabiliriz diye düşünüyorum” diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlediler.

-“TÜRKİYE BÜTÜN NATO ÜYESİ ÜLKELERLE BÜTÜN MÜTTEFİKLERİYLE OMUZ OMUZADIR”-

“Bir tarafta NATO, bir tarafta Türkiye ve Yunanistan ve FRONTEX hepsi birlikte bu mülteci dalgalarının önüne geçmek istiyoruz ve Ege Denizi’ndeki bu trajik ölümlerin önüne geçmek istiyoruz” ifadeleriyle sözlerine başlayan Davutoğlu, şöyle konuştu:

“Farklı görüşler olabilir Yunanistan ile Türkiye arasında ama iki komşu ülkeyiz. Görüş farklılıklarımızın farkındayız ama NATO içerisinde siyasi veya hukuki durumların önyargısıyla davranmıyoruz. Neticede çok yakın bir zamanda da Türkiye-Yunanistan hükümetler arası üst düzey bir işbirliği konseyi mekanizmamız olacak. Bir zirvemiz olacak bu anlayışla birlikte NATO’nun Ege Denizi’ndeki operasyonları da faaliyetleri de buradaki mültecileri kurtarmak için var. Her zaman için Türkiye bütün NATO üyesi ülkelerle bütün müttefikleriyle omuz omuzadır aynı dayanışmayı da NATO’nun üyesi olan diğer ülkelerden beklemektedir. Bu dayanışma için etkin bir koordinasyonun olması gerekiyor. Bu sıkıntılarla alakalı da hızlı bir şekilde harekete geçilmesi gerekiyor.”

Davutoğlu, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 “TÜRKİYE İLE AVRUPA BİRLİĞİ ARASINDAKİ BAĞLARI KUVVETLENDİRMEK İÇİN YENİ TEKLİF ORTAYA KOYDUK”-

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne sunduğu “yeni” önerilerin detaylarının sorulması üzerine Başbakan Davutoğlu şunları söyledi

“Yeni mültecilerin Türkiye üzerinden Avrupa’ya geçmeleri konusunda biraz onların önünü kesebilmek için ve yaşadıkları yerlerdeki hayat standardını artırabilmek için ve aynı zamanda Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki bağları kuvvetlendirmek için yeni bir teklif ortaya koyduk. Ayrıntıları çok fazla veremem. Çünkü AB konsey toplantısı şu anda devam ediyor. Dün de Şansölye Merkel’le ve Hollandalı mevkidaşımla yaklaşık 6 saat görüştüm ve daha önceki eylem olanı üzerinde de konuştuk ve bu yeni öneriyle alakalı temek unsurları da dile getirdim.

DAVUTOĞLU: ''VERİMLİ VE ETKİLİ BİR YÖNTEME ULAŞIRIZ”-

Avrupa liderleri şimdi 28 ülke olarak kendi değerlendirmelerini yapacaklar ve bu değerlendirmeden sonra bir akşam yemeği yiyeceğiz kendileriyle ve umuyorum ki verimli ve etkili bir yönteme ulaşırız. Sonuca odaklı bir insani yaklaşımımız olmuş olur. Hiç kimseye, hiçbir mülteciye veya mülteci haklarına zarar vermeden bir çıkış yolu bulabiliriz diye düşünüyorum

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.