Öne Çıkanlar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hatay vakıfbank binali yıldırım ihracat filistin Kudüs vodafone Maske trump CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan recep tayyip erdoğan haberleri

Davutoğlu'nun Brüksel Programı

Başbakanı Ahmet Davutoğlu yarın Avusturya Şansölyesinin evsahipliğinde düzenlenecek “AB Fikirdaş Ülkeler Toplantısı”na katılmak üzere Brüksel’de olacak.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre toplantıya Türkiye’nin yanısıra, Avusturya, Almanya, Belçika, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, Yunanistan, İsveç, Slovenya, Finlandiya, Fransa ile Avrupa Parlamentosu ve AB Komisyonu’nun katılması öngörülüyor.

Toplantı, 29 Kasım’da tüm üye ülkelerin yanısıra üç AB kurumun Başkanlarının katılımıyla ilk defa düzenlenen Türkiye-AB Zirvesi’nin devamı niteliğinde, 17 Aralık 2015 tarihinde Brüksel’de tertiplenen “AB Fikirdaş Ülkeler Toplantısı”nın ikincisini oluşturuyor. Toplantıda, Türkiye-AB Ortak Göç Eylem Planı temelinde, Türkiye’nin öteden beri savunduğu “yük ve sorumluluk paylaşımı” kapsamında mevcut işbirliğini ilerletmeye yönelik adımlar ele alınacak.

Başbakan Davutoğlu’nun ziyareti sırasında AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile ayrı ayrı biraraya gelerek başta göç konusu olmak üzere Türkiye-AB ilişkilerinin tüm veçhelerini ele alması öngörülüyor.

Başbakan Davutoğlu ayrıca Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile üçlü bir toplantı yapacak.

Ahmet Davutoğlu Brüksel’de resmi temaslarının yanısıra, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği ile işbirliği halinde düzenlediği “Türkiye-AB Oda ve Borsalar Forumu”na katılacak. Başbakan Davutoğlu bu vesileyle, TOBB Brüksel Temsilciliği’nin açılışını da yapacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.