Nazlıaka'dan ''Kazan Satı Kadın Demokrasi Üniversitesi'' Teklifi

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara’nın Kazan İlçesi’nde “Kazan Satı Kadın Demokrasi Üniversitesi” adıyla bir üniversite kurulması için teklif verdi.

Nazlıaka, Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişik Yapılması Hakkında Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.Teklif, Ankara’nın Kazan İlçesi’nde “Kazan Satı Kadın Demokrasi Üniversitesi” adıyla bir üniversite kurulmasını öngörüyor.

Teklifin gerekçesinde, Kazan’ın 15 Temmuz 2016’da Fettulahçı terör örgütünün darbe girişimine kahramanca karşı koyan karşı yerleşim yerlerinden biri olduğuna dikkat çekilerek, “Kalkışmaya karşı duran Kazan’da 9 kişi şehit olurken, 89 kişi de yaralanarak Gazi unvanını almıştır. Bu tablo Kazanlıların demokrasiye olan inancının en büyük göstergesidir. Bu nedenle Satı Kadın Üniversitesi Demokrasi ibaresi ile taçlandırılmıştır” denildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.