Öne Çıkanlar şehit gündem özeti AHEF Fintek ANEL Pandemi HÜFE facebook tbmm Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Sabri Ülker Vakfı

Fibabanka, 67.4 Milyon TL Vergi Öncesi Kâr Elde Etti

Fibabanka 2016 İlk yarı finansal sonuçlarını açıkladı. Fibabanka, vergi öncesi 67,4 Milyon TL kâr elde etti.  

Fibabanka, 2016 haziran sonu itibarı ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 artışla vergi öncesi karını 67,4 milyon liraya yükseltti. Buna göre Bankanın net kârı 48,9 milyon TL olarak gerçekleşti.   

Fibabanka'nın 2015 yılı Haziran sonu itibarıyla 6,8 milyar lira olan toplam kredileri yüzde 46 artışla, 2016 haziran sonunda 10,0 milyar liraya ulaşırken, kredilerin aktif toplamı içindeki payı yüzde 78 olarak gerçekleşti. Aynı dönemde müşteri mevduatı toplam pasiflerin yüzde 59'unu oluşturarak 7,6 milyar liraya yükseldi.

Fibabanka Genel Müdürü Bekir Dildar 2016 yılı ilk yarı finansal sonuçlarını değerlendirdi. Genel Müdür Dildar, bankanın büyümesini istikrarlı bir şekilde devam ettirdiğini belirterek "Fibabanka, IFC ve EBRD'nin  bankamıza ortak olmaları sonrasında, yeni ortaklarımızla yaratılan uyum ve işbirliği içerisinde büyümeye devam ederek  orta ölçekli bir banka olma hedefine doğru hızlı bir şekilde ilerlemektedir" dedi. 
Genel Müdür Dildar, IFC ve EBRD'nin ardından Abraaj grubu ile de sermayi iştirak sözleşmesi imzalandığını, söz konusu sözleşme kapsamında Abraaj Grubun Fibabanka'ya yüzde 9,95 oranında hissedar olmasıyla dahada güçlenecek özkaynak tabanı ile bankanın hedeflerine daha çabuk uzanacağını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.