Öne Çıkanlar beşiktaş italya ispanya Eylaf EYP madalya 43. Avrupa Ümit EMİNE ERDOĞAN 11 Mayıs 2024 Gündem Özeti faiz oranı değişmedi almanya ankara

Vodafone Kariyerine Mola Veren Kadınları Geri Döndürüyor

Vodafone, 26 ülkeyi kapsayan yeni işe alım programı “ReConnect” ile kariyer molası veren yaklaşık bin kalifiye kadın çalışanı yeniden iş hayatına kazandırmaya hazırlanıyor. Vodafone bu kapsamda gelecek 3 yılda Vodafone’a dışarıdan yönetici alımlarının yaklaşık yüzde 10’unu bu yeni program üzerinden gerçekleştirecek.

Vodafone’dan verilen bilgiye göre ağırlıklı olarak ailevi nedenlerle uzun yıllar iş hayatından uzak kalan ve tekrar çalışmak isteyen kadınlar için geliştirilen “Vodafone ReConnect” programı ile 3 yıl içinde 26 ülkede bin kadına ulaşılması hedefleniyor. Vodafone’un iki yıl önce tüm dünyada kadın çalışanları için geliştirdiği zorunlu minimum doğum izni uygulamasının tamamlayıcısı olarak gösterilen “Vodafone ReConnect” programı, Vodafone’da yönetim ve liderlik rollerini üstlenen kadın çalışan oranının artırılmasına yardımcı olacak. Program kapsamında, kariyerine ara vermiş 500’e yakın kadın üç yıl içinde yönetici pozisyonunda işe alınarak, Vodafone’un bu dönemde dışarıdan yapacağı tüm yönetici işe alımlarının yaklaşık yüzde 10’unu oluşturacak. Vodafone, kariyerine ara vermiş 500’e yakın kadını da diğer pozisyonlar için istihdam edecek.

-“KADINLAR İÇİN GERÇEK FARK YARATACAK”-

Vodafone Grubu CEO’su Vittorio Colao, yeni işe alım programı “Vodafone ReConnect” hakkında şunları söyledi:

“Çalışanlarımızın farklı topluluk ve toplumlardan gelmiş olmasına özen gösteriyoruz. Tüm dünyada kadınlar için en iyi işverenlerden biri olmak istiyoruz. Şirketler, genellikle kadınları yönetim ve liderlik rollerinde istihdam etmek için çabalıyor. Yenilikçi bir yaklaşımın ürünü olan global doğum izni uygulamamız ve şimdi de ReConnect programımız, bizim için hem bugün çalışan hem de gelecekte çalışacak olan kadınlar için gerçek anlamda fark yaratacak.” 

-KARİYERİNE ARA VERMİŞ 96 MİLYON KALİFİYE KADIN BULUNUYOR-

Vodafone’un KPMG işbirliğiyle yürüttüğü araştırmaya göre, tüm dünyada kariyerine ara vermiş ve yaşları 30-54 arasında değişen 96 milyon kalifiye kadın çalışan bulunuyor. Bu kadınların yaklaşık 55 milyonunun orta ve daha üst düzey yöneticilik deneyimine sahip olduğu görülüyor. KPMG araştırması, bu kadınların iş hayatına dönmesinin ekonomik boyutunu da ortaya koyuyor. Buna göre, kariyerine ara verdikten sonra yönetici olarak iş hayatına dönen kadınların ekonomik faaliyete sağlayacağı ek katkının yılda 151 milyar sterlin, hane gelirine sağlayacağı kümülatif katkının ise yılda 419 milyar sterlin olacağı tahmin ediliyor.

Vodafone’un GfK ile yürüttüğü bir başka araştırmaya göre ise hali hazırda ya da geçmişte kariyerine ara vermiş, 5 ülkeden yaklaşık 500 kadının %80’inden fazlası, kariyer molasının ardından iş hayatına dönmek isteyen ya da ailesine bakmak gibi yükümlülükleri olan çalışan kadınların daha çok desteğe ihtiyacı olduğunu söylüyor. Diğer yandan çoğu kadın, esnek (yüzde 61) ya da yarı zamanlı (yüzde 51) çalışma imkanı tanınmasını istediğini belirtiyor.

-MOBİL TELEFON İLE HAYATLARI SONSUZA DEK OLUMLU DEĞİŞEBİLİR-

Vodafone Grubu Ticari Operasyonlar ve Strateji Dünya Başkanı Serpil Timuray, yeni “Vodafone Connect” programı hakkında şöyle konuştu:

“Bir kadının eline ilk kez mobil telefon verdiğinizde, hayatını sonsuza dek olumlu yönde değiştirirsiniz. Mobil teknolojiler kadınlara çevrelerindeki dünyayı öğrenme, iş kurma, kendilerini ve çocuklarını eğitme, sağlık danışmanlığı ve desteği alma, geleneksel bankacılık hizmetlerinin sınırlı olduğu ülkelerde finansal güvenceye sahip olma gibi imkânlar sunuyor. Vodafone olarak, dünyanın dört bir yanında kadınlara potansiyellerini tam kullandırma konusunda önemli bir rol üstlenmeye devam edeceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.