Öne Çıkanlar chp şehit gündem özeti ANEL AHEF Fintek Pandemi HÜFE facebook tbmm Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan

Cizre ve Sur'da 11 Terörist Öldürüldü

Cizre’de yedi, Sur’da dört olmak üzere dün güvenlik güçlerinin yaptıkları operasyonlarda 11 bölücü terörist öldürüldü.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Şırnak’ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda dün yedi bölücü terörist öldürüldü. Cizre operasyonunda başından buyana toplam öldürülen bölücü terörist sayısı 474 oldu. 19 el yapımı patlayıcı imha edilirken, üç Kaleşnikof piyade tüfeği, 11 şarjörü ve 475 fişeği, iki tabanca, iki şarjörü ve 864 fişeği,
altı av tüfeği ve 223 fişeği, iki el bombası, bir roketatar mühimmatı, iki akü ve bir el telsizi ele geçirildi.

Diyarbakır Sur’da devam eden operasyonda ise dört bölücü terörist öldürüldü. Sur operasyonlarında bugüne değin öldürülen toplam bölücü terörist sayısı ise 137 oldu. Üç el yapımı patlayıcı imha edilirken iki piyade tüfeği, 10 şarjörü ve 200 fişeği, üç el bombası, bir roketatar ve altı mühimmatı bulundu.

Siirt’te gerçekleştirilen arazi araması esnasında belirlenen bir sığınakta, iki el bombası, 30 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.