Öne Çıkanlar şehit gündem özeti AHEF ANEL Fintek Pandemi HÜFE facebook tbmm Covid19 Sabri Ülker Vakfı Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin

Kuzey Irak Avaşin-Basyan Bölgesine Hava Harekatı

Irak kuzeyi Avaşin-Basyan bölgesine düzenlenen hava harekâtı ile bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, mağara ve sığınaklar imha edildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi. Buna göre,
Bitlis’te, gerçekleştirilen operasyonda bölücü terör örgütü mensubu teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensubu 1 terörist etkisiz hâle getirildi.
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde devam eden operasyonda, 50 kilogram toz esrar ve yaşam malzemesi ele geçiren güvenlik güçleri, 400 kilogram amonyum nitrat ve tüp kullanılarak hazırlanmış beş adet el yapımı patlayıcı imha etti.
Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde ise güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen beş mağara içerisinde, bin 540 doçka uçaksavar makineli tüfek fişeği, 440 biksi makineli tüfek fişeği, bir el bombası, 250 kilogram gıda malzemesi, bir jeneratör ve muhtelif malzeme ele geçirildi, tespit edilen bir el yapımı patlayıcının imhası gerçekleştirildi.
 
4 TERÖRİST TESLİM OLDU

 
Bilgilendirmeye göre, Mardin’in Savur ilçesinde güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen arazi aramasında el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış iki tüp, dört pil bloğu ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi. Van’ın Çatak ilçesinde arazi aramasında tespit edilen üç el yapımı patlayıcı imha eden güvenlik güçleri ayrıca muhtelif yaşam malzemesi de ele geçirdi.
Güvenlik güçleri, Irak kuzeyi Avaşin-Basyan bölgesine düzenlenen hava harekâtı ile bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, mağara ve sığınakları imha etti. Şırnak’ın Silopi ilçesinde Irak kuzeyi barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu 4  terörist ise güvenlik güçlerine teslim oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.