Öne Çıkanlar şehit gündem özeti AHEF ANEL Fintek Pandemi HÜFE facebook tbmm Covid19 Sabri Ülker Vakfı Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin

Irak Parlamentosu 10 Kürt Üyesinin Vekilliğini Düşürmeye Hazırlanıyor

Irak Parlamentosu'nda, 25 Eylül’de Kürt Bölgesi’nde düzenlenen bağımsızlık referandumunda oy kullanan 10 Kürt parlamenterin vekilliğinin düşürülmesi için bir önerge hazırlandı.

Rudaw, 10 Kürt parlamenteri hakkında önerge hazırlandığını duyurduğu haberinde, Irak Parlamentosu'nda geçtiğimiz günlerde, referandumda oy kullanan Kürt parlamenterlerin milletvekilliğinin düşürülmesi için geçici bir heyeti oluşturulduğunu, bu çerçeve bazı Kürt parlamenteri hakkında Federal Mahkeme’de dava açıldığını anımsattı.

Geçici heyetin, referandumda oy kullanan 10 Kürt parlamenterin milletvekilliğinin düşürülmesi için bir önerge hazırladığı belirtilen habere göre, Irak Parlamento Başkanlığı’na sunulan önergenin bir sonraki oturumda oylamaya sunulması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.